Trump sådde søndag tvil om det planlagte statsbesøket i Danmark da han sa på et pressemøte at han «kanskje» kommer til Danmark.

Danskenes statsminister Mette Frederiksen sier til DR at hun fortsatt forventer at Trump kommer som avtalt i september.

– Vi legger til grunn at den amerikanske presidenten kommer på besøk, og vi er full gang med forberedelsene, sier hun og fortsetter:

– Jeg ser veldig fram til besøket. USA er vår viktigste sikkerhetspolitiske allierte.

Det er dronning Margrethe som har invitert den amerikanske presidenten. Planen er at han skal komme 2. september, dagen etter et besøk til Polen.

– Vi er en av Danmarks allierte, og vi hjelper Danmark, og vi beskytter Danmark. Jeg vurderer å dra dit. Det er ikke nødvendigvis helt sikkert at jeg drar dit. Vi drar til Polen, også drar vi kanskje til Danmark, sa Trump søndag.

Uttalelsen til Mette Frederiksen kommer ikke lenge etter at hun uttalte at det var absurd at Trump ønsket å kjøpe Grønland. Hun gjorde det klart at landet ikke er til salgs.

– Grønland er ikke til salgs. Grønland er ikke dansk. Grønland er grønlandsk. Jeg håper at dette ikke er noe som er alvorlig ment, sa hun til den grønlandske avisa Sermitslaq i forbindelse med sitt besøk til det som er verdens største øy.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.