Det sier han med henvisning til granskningsrapporten om FBIs granskning av Hillary Clintons epost-praksis, som ble lagt fram torsdag.

Der fikk tidligere FBI-sjef James Comey kritikk for ikke å ha orientert sine overordnede i justisdepartementet, blant dem daværende justisminister Loretta Lynch, godt nok om håndteringen av granskingen. Comeys handlemåte skadet dessuten FBIs renommé som upartisk, het det.

Samtidig ble det imidlertid også slått fast at Comey ikke hadde noe politisk motiv.

I et intervju med TV-kanalen Fox News fredag sier Trump at denne konklusjonen var feil.

– Det var total partiskhet, sier han.

Videre hevder han at «toppfolk» i FBI har vært partiske mot ham, og at de «konspirerte mot valget av ham som president».

I samme intervju sier han også at han gjerne skulle snakket med spesialetterforsker Robert Mueller, men at «Russland-granskningen hans virker veldig partisk».

Tidligere fredag sådde også Trumps advokat Rudy Giuliani tvil om hvorvidt presidenten vil la seg intervjue av Mueller, med henvisning til rapporten, som i tillegg til Comey-kommentarene også inneholdt to politisk ladde tekstmeldinger fra FBI-ansatte.

– Det er på tide å rydde opp i FBI og la Trump være i fred. Hvorfor skulle han la seg intervjues av en korrupt etterforskning, sa Giuliani.(Vilkår)

Audi R8 plus: Et klinisk våpen på veien
Audi R8 Plus Spider har også et kunstverk av en motor.
01:60
Publisert: