President Donald Trump har varslet at dette kan være en mulighet, men Esper gjorde det onsdag klart at han ikke er enig.

Til pressefolk sa han at han ikke støtter bruk av den såkalte opprørsloven for å kunne sette inn soldater mot demonstrasjonene.

Å ta i bruk soldater i aktiv tjeneste bør være siste alternativ i de aller mest kritiske situasjonene, understreket Esper.

– Vi er ikke i en av de situasjonene nå, la han til.

Hvis amerikansk politi trenger hjelp til å håndtere uroligheter, er det normalt nasjonalgarden som bistår. Nasjonalgarden består av militære reservestyrker.

Esper gjør det klart at han mener dette er den naturlige løsningen også i situasjonen USA er inne i nå.

Demonstrasjonene og opptøyene begynte da afroamerikanske George Floyd døde da han ble pågrepet av politiet i Minneapolis. Esper er sterkt kritisk til politiet i byen og mener Floyd ble utsatt for drap.

Boris Johnson fordømmer

Storbritannias statsminister Boris Johnson fordømmer hendelsene som førte til George Floyds død, men svarte ikke på om han har tatt opp saken med Donald Trump.

– Jeg synes det som skjedde i USA, var frastøtende og utilgivelig, sa Johnson i det britiske parlamentet.

Statsministeren sier samtidig at han støtter at folk har demonstrert, men legger til at det kunne foregått mer fredelig. Johnson svarte ikke da han ble stilt spørsmål om han har snakket med Donald Trump om hendelsen.

Politisjefer over hele Storbritannia kom onsdag med en uttalelse om dødsfallet, der også de fordømte hendelsen. De krever rettferdighet og at skyldige holdes ansvarlig.

– Vi står sammen med alle over hele verden som er forferdet over måten George Floyd mistet livet på, heter det i uttalelsen.

De legger til at de også er forferdet over volden og ødeleggelsene i mange amerikanske byer etter hendelsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.