Det gikk ikke lang tid før kritikken begynte å hagle mot Trump. Ohio-guvernør John Kasich gikk løs på sin motkandidat allerede da han skulle svare på sitt første spørsmål.

- Vi er nødt til å våkne. Vi kan ikke velge noen som ikke vet hvordan de skal gjøre jobben. Vi er nødt til å velge noen med erfaring, sa Kasich.

Ett av hovedtemaene i debatten var skatt, og Kasich kalte Trumps skatteplan for «fantasi».

- Belønnes for å rive ned

Jeb Bush nevnte ikke Trump ved navn, men slengte allikevel ut en kommentar som tilsynelatende var myntet på den eksentriske mangemilliardæren.

- Det bekymrer meg at folk blir belønnet for å rive ned dette landet, sa Bush.

Forretningsmannen Trump ble utfordret på sin økonomiske politikk under debatten, et område hvor han er blitt beskyldt for å stille svakt.

Da Trump selv ble spurt om sine svake sider, svarte han at han «stoler for mye på folk», men understreket at han «aldri tilgir» folk som svikter ham.

Onsdagens debatt kommer på et tidspunkt hvor Ben Carson nylig har gått forbi Trump på noen nasjonale og lokale målinger, kun tre måneder før den første nominasjonskampen i Iowa.

Angrep Clinton

Mens de andre kandidatene hogget løs mot Trump og hverandre, benyttet tidligere Hewlett-Packard-sjef Carly Fiorina anledningen til å rette en bredside mot demokratenes ledende kandidat, Hillary Clinton.

Fiona sa at det er toppen av hykleri at Clinton snakker om å bli den første kvinnelige presidenten når hvert eneste av de politiske forslagene hun støtter er «beviselig dårlig for kvinner».

Fiorina hevdet at 92 prosent av jobbene som har forsvunnet under president Barack Obamas regjeringstid tilhørte kvinner.

Også Ted Cruz slo et slag for kvinner under debatten. Texas-senatoren sier han kjemper for latinamerikanere, kvinner og alenemødre, og han slo fast at 3,7 millioner kvinner er blitt sendt inn i fattigdom under Obama.

De andre kandidatene i debatten, som ble sendt på TV-kanalen CNBC var Florida-senator Marco Rubio, Kentucky-senator Rand Paul, tidligere Arkansas-guvernør Mike Huckabee og New Jersey-guvernør Chris Christie. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.