Trump avslørte igjen sin sterke personlige støtte til Kim da han i flere tweeter fredag bagatelliserte Nord-Koreas oppskyting av kortdistansemissiler.

– Det kan være at dette er brudd på FN-resolusjoner, men formann Kim ønsker ikke å skuffe meg med noe tillitsbrudd, fordi han har altfor mye å tjene på det, og det er altfor mye å tape, sa Trump.

– Det kan være jeg tar feil, men jeg tror Kim har en stor og vakker visjon for sitt land, og bare USA, med meg som president, kan sørge for at den visjonen blir virkelighet, sa han videre.

FN-resolusjoner forbyr Nord-Korea å utføre prøveoppskytinger av ballistiske missiler, og de siste oppskytingene er blitt fordømt av de europeiske medlemmene av Sikkerhetsrådet.

Kort etter gjorde Nord-Korea det klart at de aldri har, og aldri vil, anerkjenne Sikkerhetsrådets resolusjoner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.