President Donald Trump varslet for to uker siden at han ønsket å hjelpe selskapet tilbake på beina.

«President Xi og jeg samarbeider for å hjelpe det svære kinesiske telefonselskapet ZTE tilbake på fote. Altfor mange jobber tapt i Kina. Handelsdepartementet har fått beskjed om å få det gjort», tvitret han 13. mai.

Stengte avdelinger

Selskapet ble suspendert av USA som følge av amerikanske sanksjoner fordi det eksporterer produkter til Iran og Nord-Korea. På bakgrunn av dette vil den nye avtalen trolig skape reaksjoner i den amerikanske kongressen, ifølge AFP.

ZTE måtte stenge flere avdelinger etter at amerikanske firmaer fikk forbud mot å selge deler, inkludert mikrochips, til selskapet, som er Kinas største produsent av smarttelefoner.

Selskapet hadde allerede i fjor godtatt en bot på 1,2 milliarder dollar, men etter at de amerikanske sanksjonene ble innført, har det slitt for å opprettholde produksjonen.

Forsonlig utspill

ZTE har 75.000 ansatte og virksomhet i 160 land. I USA er ZTE den fjerde største leverandøren av smarttelefoner etter Apple, Samsung og LG, men på grunn av sikkerhetshensyn bruker ingen av USAs teleselskaper teknologi fra ZTE.

Trumps initiativ for å redde ZTE oppfattes som et forsonlig utspill midt i en bitter handelskonflikt mellom de to landene, utløst av Trumps krav om mer rettferdig handel.(Vilkår)

Hverken spiser eller drikker før trening
Norseman-vinner Anne Nevin (45) fra Trondheim har trent opp kroppen til å forbrenne fett fremfor karbohydrater.
02:27
Publisert: