Amerikanske og mexicanske representanter ble ikke enige om en avtale under deres første møte i Washington om Trumps tolltrusler. Samtalene vil fortsette torsdag.

– Det har vært fremgang i samtalene, men det er ikke i nærheten av å være nok, skriver Trump på Twitter.

Den mexicanske delegasjonen er i Washington for å nå en avtale som kan hindre at Trump innfører tolløkning på mexicanske varer. Trump har brukt tolltrusler for å få Mexico med på kravene om økt grensekontroll.

– Atmosfæren var god, og USA viste vilje til å bringe begge parter nærmere. Jeg er optimistisk, selv om samtalene var vanskelige, sier Mexicos utenriksminister Marcelo Ebrard.

Avstand

Ebrard tilføyer imidlertid at USA ønsker «raske og umiddelbare» løsninger mot ulovlig innvandring, noe Mexico ikke ønsker.

Trump viser på sin side til økningen i antall migranter som er anholdt på grensen mellom USA og Mexico. Han legger skylden på mexicanerne.

Over 132.000 mennesker er blitt anholdt eller pågrepet på den amerikanske grensen mot Mexico i løpet av mai, opplyser amerikansk grensepoliti. Det er første gang siden april 2007 at det er blitt gjort flere enn 100.000 anholdelser på en måned.

Kredittvurdering

Samtidig ble det onsdag kjent at kredittvurderingsbyrået Fitch senker sin vurdering av Mexico onsdag. De viser til handelsspenningene utløst av Trumps tolltrusler og de økonomiske vanskene i Mexicos statlige oljeselskap Pemex. Men byrået Moody's har endret sin vurdering av Mexico fra «negativ» til «stabil».

Trump kunngjorde torsdag forrige uke på Twitter at han innfører toll på fem prosent på alle mexicanske varer som importeres til USA fra 10. juni. Tollsatsen vil øke til ti prosent 1. juli, og deretter med fem prosentpoeng hver måned, inntil den når 25 prosent 1. oktober, hvis Mexico ikke klarer å hindre migranter i å ta seg ulovlig over grensen til USA.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.