– Jeg ønsker president Trumps nye, betingede tilnærming til Afghanistan og regionen velkommen, sier Stoltenberg tirsdag.

Han understreker at NATOs engasjement i Afghanistan står fast, og framholder at NATO-medlemmer og allierte allerede har bidratt til å forsterke tilstedeværelsen i det krigsherjede landet.

– Vårt mål er fortsatt å sikre at Afghanistan aldri igjen blir et trygt tilfluktssted for terrorister som vil angripe våre egne land, heter det i NATO-sjefens uttalelse.

Han ber Afghanistan jobbe for en politisk løsning, og oppfordrer samtidig land i regionen til å gjøre sitt ytterste for å hindre at de ikke blir tilfluktssted for ekstremistgrupper.

Da president Donald Trump mandag kveld amerikansk tid kunngjorde at han vil forsterke USAs militære tilstedeværelse i Afghanistan, rettet han også kraftig kritikk mot Pakistan for å fungere som en trygg havn for terrorister.

Ifølge amerikanske medier vil Trump sende ytterligere 4.000 amerikanske soldater til Afghanistan. I dag har USA utplassert om lag 8.400 soldater i landet.(Vilkår)

Da hun ble nestleder i NHO, ga toppsjefen henne et kjempestrengt råd.
– Det er det viktigste vi kan gjøre for å få flere kvinnelige toppledere.
02:12
Publisert: