– Det er med tungt hjerte jeg meddeler at min fantastiske bror Robert døde fredelig i kveld, sa Trump i en uttalelse fra Det hvite hus lørdag.

Robert Trump ble fredag lagt inn på sykehus i New York, men det ble ikke opplyst hva han ble behandlet for. Presidenten besøkte ham samme dag.

Ifølge The New York Times tok Robert Trump blodfortynnende medisin, og han skal ha hatt hjerneblødning etter et fall nylig.

Det hvite hus gir ingen opplysninger om dødsårsaken.

– Han var ikke bare min bror, han var min beste venn. Han vil bli savnet, men vi vil møtes igjen, uttaler presidenten.

– Den snille Trump

Robert Trump var forretningsmann og startet karrieren på Wall Street. Han ble senere del av familiens foretak og styrte Trump Organizations eiendommer utenfor Manhattan. I motsetning til broren skydde han stort sett offentligheten.

Robert og Donald Trump var kjent for å ha svært ulike personligheter. Donald Trump har tidligere beskrevet sin yngre bror som «mye roligere og mer medgjørlig enn jeg er».

– Da han jobbet for Trump Organization, var han kjent som den snille Trump. Robert var den folk prøvde å involvere om det oppsto et problem, sier forfatter og journalist Gwenda Blair, som har skrevet om Trump-familien, til nyhetsbyrået AP.

Sviktende helse

Donald Trump er nest yngst i en søskenflokk på fem. Begge brødrene er døde, og nå er det bare to eldre søstre igjen i tillegg til presidenten: Elizabeth Trump Grau (78) og Maryanne Trump Barry (83).

Forholdet mellom Donald og Robert Trump skal ha vært tett også etter at Trump gikk inn i politikken. Det var Robert som i juni gikk til retten for å forsøke å stanse boka til niesen Mary Trump, som omhandler oppveksten til Donald i den ifølge henne dysfunksjonelle Trump-familien.

Robert omtales som svært lojal overfor broren og sa han støttet ham «tusen prosent» da Donald Trump kastet seg inn i presidentvalgkampen i 2016.

– Jeg synes han har et flott budskap, sa Robert til avisa New York Post.

Helsetilstanden hans har vært kraftig svekket den siste måneden. De siste ukene har han ikke vært i stand til å snakke i telefonen, ifølge venner av familien som The New York Times har snakket med.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.