New York, USA: Hørt vitsen om Hillary Clinton som var så korrupt, at hun ble sparket fra kommisjonen som skulle granske Watergate-skandalen?

Odd Einar Kaase har hørt den før. Han satt i salen da Donald Trump dro den under en gallamiddag i New York - og gjestene buet.

- Han startet bra. Mange av vitsene var morsomme. Men så tippet det over, sier Kaase

Veldedighetsmiddag

Nordmannen var en av de gallakledde middagsgjestene som natt til fredag deltok på Al Smith Dinner på Waldorf Astoria, en årlig veldedighetsmiddag til inntekt for katolske stiftelser.

Hvert fjerde år inviteres presidentkandidatene til middagen. I år var timingen ekstra spesiell. Dagen i forveien hadde Donald Trump og Hillary Clinton møttes til den tredje, siste og kanskje styggeste tv-debatten før presidentvalget 8. november.

Nå satt de med kardinal Dolan - erkebiskopen av New York - mellom seg og forsøkte å gjøre miner til slett spill.

I salen satt toppolitikere, mangemilliardærer og sosietetsfolk - samt en 35 år gammel entreprenør fra Vennesla.

Sørlendingen var med på å starte eiendomsmeglerkjeden Boa i Oslo før han flyttet til New York i 2010. Han driver i dag et markedsføringsfirma i verdensmetropolen, og er gift med en amerikansk kvinne.

- Et hyggelig sted å treffe kjente og møte nye mennesker. En nettverksarena, sier Kaase, som i år deltok for tredje gang.

Trump tar innpå i ny meningsmåling  

Avbrutt av buing


De lo godt da Trump åpnet talen med å skryte av sin beskjedenhet - kanskje hans beste egenskap, bedre enn temperamentet.

Han spøkte videre med at Clinton vil utnevne ham til ambassadør til Irak eller Afghanistan hvis hun blir president. Og fortalte at Clinton hadde sagt «Pardon me» - «unnskyld meg», men også «benåd meg» på engelsk - da hun skumpet borti ham før middagen. Trump svarte at han skulle tenke på det hvis han blir president.

Så vippet det utfor kanten med vitser om Clintons omstridte stiftelse og epostbruk.

- Først ble det helt stille i salen. Vi bare så på hverandre og sa: «Oh-my-God». Folk var sjokkert. Så begynte buingen, sier Kaase.

Hele seks ganger ble Trump avbrutt av buing, ifølge et opptak av talen.

 

Trump buet ut på veldedighetsmiddag

 

Men også Clinton fikk negative reaksjoner da det var hennes tur. Fem ganger høres buing og høylytte sukk fra salen.

- Donald har helse som en hest - du vet, den som Vladimir Putin rir rundt på, sa Clinton - til salens skuffelse.

 

- En entertainer
 

Clinton sa at årets presidentvalg er historisk. Enten vil man velge historiens første kvinne som president - eller den første presidenten som har startet Twitter-krig mot sangerinnen Cher.

- Og hvis Donald vinner, så kan det bli litt pinlig på den årlige Presidentenes dag når de nålevende presidentene samles i Det hvite hus. For hvordan skal Barack klare å omgå innreiseforbudet for muslimer? sa Clinton til spredte stønn og latterutbrudd i salen.

Dagen etter gallaen humrer Kaase fortsatt av enkelte av vitsene.

- Hillary hadde de beste vitsene, men Trump er en mye bedre taler - han er en entertainer, sier 35-åringen.

- Hvem vinner valget?

- Jeg har hele tiden sagt at Trump ville vinne nominasjonen, men tape valget. Det blir nok Hillary, sier Kaase.

 

Les også:
Trump mister kjernevelgere dnPlus

Obama og kona hardt ut mot Trump

Trump lover å godta valgresultatet

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.