Forskjellen mellom hvordan de to leirene ser på valget understreker at landet er dypt splittet.

Hele 99 prosent av Trumps tilhengere svarer i målingen, som er utført for ABC at de mener Trump er rettmessig valgt.

Mange Clinton-tilhengere aksepterer ikke

Blant andre grupper er støtten mindre: 58 prosent av Hillary Clinton-tilhengerne og 62 prosent av dem som ikke støttet noen av kandidatene, sier de aksepterer valget som rettmessig.

Resultatet av meningsmålingen stemmer godt med en tilsvarende måling før valget der 79 prosent av dem som hadde tenkt å stemme, sa at de ville akseptere valgresultatet.

I den nye målingen er det imidlertid flere av Trump-tilhengerne som aksepterer resultatet og færre av Clinton-tilhengerne.

Nye protester

Immigranter, deres støttespillere og andre motstandere av Donald Trump fortsatte søndag protestene etter valget i USA.

Over 1.000 personer deltok i en demonstrasjonsmarsj på Manhattan. De bar plakater på engelsk og spansk der det sto «Hat vil ikke gjøre oss store igjen» og ropte «Vi er her for å bli».

Det har de siste fem dagene vært demonstrasjoner over hele USA etter valget av Donald Trump som ny president i landet. I Oregon pågrep politiet 71 personer sent lørdag kveld og søndag morgen.

Søndag var det nye demonstrasjoner i Los Angeles, San Francisco, Philadelphia og flere andre byer. Demonstrasjonene har hittil gått rolig for seg.

Også internasjonalt har det vært protester etter presidentvalget i USA. I Mexico by uttrykte demonstrantene frykt for en bølge av deportasjoner, og i Berlin demonstrerte cirka 300 mennesker mot Trump utenfor den amerikanske ambassaden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Trump-toll og handelskrig kan bli kostbart

 
Trump og Xi har avtalt å møtes

Tre av fire aksepterer valget av Trump

 
Dårlig spåmannskunst? dn+ (DN+)

Making America Great – som Zimbabwe dn+  (DN+)