Trump vil legge om dagens Medicaid, som skal hjelpe fattige med helsetjenester, og gjøre det om til en ren pengeoverføring til delstatene. Han vil også tillate import av reseptbelagte legemidler, i tillegg til at han altså vil reverse Obamas reform som skulle gi flere tilgang til offentlig helsehjelp. Han vil også tillate salg av helseforsikring på tvers av delstatsgrensene og la folk trekke av hele forsikringspremien på skatten.

– Samtidig må vi sørge for at ingen faller utenfor fordi de simpelthen ikke har råd til helseforsikring, sier Trump, som leder solid i nominasjonskampen på republikansk side.

Vil ha full åpenhet

I planen inngår også full åpenhet om priser hos helseleverandørene, «spesielt hos leger og helseorganisasjoner som klinikker og sykehus.»

– Den enkelte bør ha muligheten til å finne den beste prisen for behandling, konsultasjon og andre helserelaterte tjenester.

Trump tar også til orde for endringer innen psykisk helse, men kommer med få detaljer om dette området. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Super tirsdag for Trump og Clinton

- Hillary vil bli en fantastisk president!


– Dette er uten sidestykke dnPlus (DN+)

Trump kan rive partiet i filler dnPlus (DN+)

Trumps velgere dnPlus  (DN+)

Følg markedene på DN Investor