Ifølge Associated Press stiller 118 av Husets 235 demokrater – pluss én republikaner – seg bak kravet om å stille Trump for riksrett.

Den siste som ga sin støtte, og dermed gjorde at over halvparten av demokratene støtter kravet, er representanten Salud Carbajal fra California.

Men lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, har konsekvent motsatt seg kravet.

Hun mener at all pågående gransking av Trump må gjøres ferdig før det blir aktuelt å ta en beslutning om riksrett, og hun frykter også at en riksrettsprosess vil gjøre det vanskeligere å vinne valget mot Trump neste år.

Så lenge republikanerne i Kongressen fortsetter å støtte Trump, er det ingen mulighet for å vinne fram med riksrett, siden det trengs to tredels flertall i Senatet for en fellende riksrettsdom.

Uansett er det langt fram til en eventuell riksrettsprosess siden halvparten av de 435 kongressrepresentantene må stemme for, det vil si 218 representanter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.