Trump har styrket sin posisjon på meningsmålingene de siste ukene, og lørdag slo han selv fast at lite kan vippe ham av pinnen i kampen om å bli president.

- Jeg kunne stått midt på Fifth Avenue i New York og skutt noen og jeg ville ikke ha mistet noen velgere, sa Trump, som lørdag talte på et valgkamparrangement i Iowa.

På den siste målingen fra CNN ligger Trump 11 prosent foran hovedmotstander Ted Cruz i den viktige delstaten Iowa, som er først ut når republikanerne og demokratene skal velge sine presidentkandidater.

På demokratisk side ligger Bernie Sanders åtte prosent foran Hillary Clinton i Iowa.

Samtidig kan det komme inn uventet motstand fra sidelinjen i presidentvalget. Lørdag ble det kjent at, Michael R. Bloomberg, tidligere ordfører i New York, vurderer å kaste seg inn i konkurransen om å bli president som uavhengig kandidat.

Lørdag ble det klart at den største avisen i Iowa, Des Moines Register, har valgt å uttrykke sin støtte til Hillary Clinton og den republikanske kandidaten Marco Rubio i forkant av nominasjonsvalget. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.