Anthony Senecal (84) skrev tidligere denne uken at Obama burde vært skutt av det amerikanske militæret i sin første presidentperiode.

Ifjor hevdet Senecal at presidenten burde vært «hengt for forræderi». I tillegg la han ut noe som så ut til å være en trussel, hvor han tilbød seg å hjelpe til med å fjerne «avskummet som har infisert regjeringen» - også hvis det innebar henging av Obama.

Sikkerhetstjenesten Secret Service, som har ansvar for presidentens sikkerhet, opplyser at de kjenner til saker og undersøker den. De hatske Facebook-meldingene ble først omtalt av magasinet Mother Jones.

Senecal jobbet som butler for Trump på hans eiendom Mar-a-Lago i Florida i 17 år frem til 2009. Siden da har han hatt en ubetalt posisjon som «historiker» på eiendommen.

Trumps valgkampmedarbeidere skriver i en uttalelse at de tar fullstendig avstand fra Senecals «fryktelige uttalelser». De skriver også at 84-åringen ikke har jobbet på Mar-a-Lago på flere år.

Senecals truende uttalelser var i utgangspunktet bare synlige for Facebook-vennene hans.

 

Hørt denne?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.