Flere titall vitenskapsfolk, blant dem 60 forskere som arbeider ved USAs mest anerkjente forskningsinstitusjoner, stiller seg bak brevet. Felles for dem alle er at de utfører forskning finansiert av Facebook-gründer Mark Zuckerberg.I brevet skriver det at Facebook ikke bør la presidenten bruke plattformen til å spre desinformasjon og uttalelser som er ment å hisse opp folk. De ber ham også vurdere strengere retningslinjer, spesielt under den nåværende uroen knyttet til rasisme.

– Forskernes oppdrag er i strid med noen av de standpunktene Facebook har tatt, så vi oppfordrer dem til å være mer på sannhetenes side og på den rette siden av historien, slik vi har uttalt i brevet, sier en av initiativtakerne, Debora Marks ved Harvard Medical School.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.