Onsdag meldte sørkoreanske medier at Nord-Korea kan være i ferd med å gjenoppbygge et anlegg for langdistanseraketter, et anlegg som ble avviklet i fjor.

Trump kommenterte opplysningene da han snakket med en gruppe journalister i Washington onsdag. Han sa det fortsatt er for tidlig å slå fast at opplysningene er sanne, men at han blir «veldig, veldig skuffet over Kim Jong-un» dersom det viser seg at det er hold i meldingene.

Tongchang-ri-anlegget i Sohae er tidligere brukt til utskytning av nordkoreanske satellitter, og vestlige land med USA i spissen fryktet at anlegget også kunne bli brukt til å skyte ut interkontinentale raketter.

Som et resultat av fjorårets møte mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og president Donald Trump, ble anlegget stengt og delvis destruert.

I forrige uke møttes de to lederne på nytt, uten at det ble oppnådd enighet om ytterligere nedbygging av Nord-Koreas atom- og rakettprogram.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Å få bygget en ny fregatt er et ganske håpløst prosjekt. DN-kommentator Sverre Strandhagen har en bedre idé
02:07
Publisert: