Donald Trump er i vinden som aldri tidligere ettersom han nærmer seg å bli republikanernes kandidat til å bli USAs neste president.

Trumps fremmarsj har heller ikke gått upåaktet hen blant verdens investorer.

Da investeringsbanken JP Morgan nylig holdt sin årlige «Global Markets Conference» i Paris spurte banken de 400 europeiske investorkundene som deltok på konferansen om hva de geopolitisk sett frykter mest for tiden, skriver Business Insider.

Det var 257 som svarte på undersøkelsen og størst bekymring vekker den fallende veksten i Kinas økonomi og hva det kan få å bety for verdensøkonomien. 25,9 prosent av investorene bekymrer seg aller mest for dette.

24,7 prosent var mest bekymret for flyktningkrisens innvirkning på Europa, mens 23,5 prosent er mest bekymret over konsekvensene av en eventuell brexit.

På fjerde plass havner Donald Trump. 17,3 prosent av investorene som svarte på JP Morgans undersøkelse finner ikke noe mer på det geopolitiske området som bekymrer mer enn muligheten for at Trump kan havne i Det hvite hus.

Denne noe uhøytidelige undersøkelsen er imidlertid ikke den eneste som løfter Donald Trump som en risiko for verdensøkonomien.

Ti største risikofaktorer

Det anerkjente analyselskapet The Economist Intelligence Unit har også plassert Trump på «risiko-toppen».

Selskapet har rangert de for øyeblikket ti største risikofaktorene for verdensøkonomien, og der havner muligheten for at Donald Trump skal bli USAs neste president på sjette plass rett foran trusselen om at jihad-terrorisme skal destabilisere verdensøkonomien, skriver The Guardian.

Størst risiko mener The Economist Intelligence Unit det er for hard landing i den kinesiske økonomien.

På de neste plassene følger:

* Risikoen for at Russlands intervensjon i Ukraina og krigen i Syria vil føre til en ny kald krig

* Risikoen for at uroen på valutamarkedet ender i en gjeldskrise blant bedriftene i de utviklende økonomiene

* Risikoen for at EU begynner å sprekke som følge av eksternt og internt press

* Risikoen for at «grexit» vil føre til at eurosonen brytes opp(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Citi: - En krise er underveis. Den kommer nå

Hold deg oppdatert på DN Investor