Seks av de sju tiltalt i den største dopingopprullingen i Europa noen gang, er i ettermiddag dømt etter den såkalte «mafiaparagrafen», for å ha vært en del av en organisert kriminell gruppe, i Sør-Trøndelag tingrett.

Det var Dagens Næringsliv som rullet opp det illegale dopingnettverket i Trondheim, som var ukjent for politiet inntil DN omtalte det høsten 2011.

De fire retten har pekt ut som hovedmennene er idømt følgende straffer.

Eier av Kaliber Gym i Trondheim, Gunnar Strand Jacobsen (39), som aktoratet og retten har utpekt som hovedmann i nettverket, dømmes til fengsel i syv år.
Aktoratets påstand: Sju år og en måned i fengsel.
Dømt til inndragning av 3 millioner kroner.

Trenings- og kostholdsblogger, samt personlig trener, Robert Eilertsen (28), som har vært en av toppene i dopingnettverket er dømt til fengsel i seks år.
Aktoratets påstand: 7,5 års fengsel.
Dømt til inndragning av 2,6 millioner kroner.

Arbeidssøkende Torbjørn Fjørstad Mork (27), som har vært en av organisatorene de siste årene, ble dømt til: Fem år og to måneder.
Aktoratets påstand: Sju år og to måneders fengsel.
Dømt til inndragning av 1,7 millioner kroner.

Tømreren Kjetil Auren Nilsen (44), som har vært en av hovedmennene og har produsert flere millioner dopingtabletter hjemme i sin egen garasje i Trondheim, ble dømt til: 3,5 år.
Aktoratets påstand: 7,5 års fengsel.
Dømt til inndragning av 450.000 kroner.

Mann 35 år: Dømt til: Fengsel i to år.
Aktoratets påstand: To års fengsel.
35-åringen er tiltalt for å ha skaffet til veie innsatsfaktorer til dopingproduksjonen ved flere anledninger, samt å ha fjernet pressen som ble brukt til å trykke dopingtabletter, for å ødelegge bevis, ifølge aktoratet. Var den eneste som ikke var tiltalt etter «mafiaparagrafen».
Dømt til inndragning av 70.000 kroner.

Mann 28 år: Dømt til samfunnsstraff på 250 timer.
Aktoratets påstand:
Ett år og ni måneders fengsel. Ifølge aktoratet var vedkommende nær støttespillere til de fire toppene, og har vært med på å oppdrett og drifte dopingbørsen Anabolic Forums.
Dømt til inndragning av 30.000 kroner.

Mann 38 år: Dømt til samfunnsstraff på 327 timer.
Aktoratets påstand: Ett år og fire måneders fengsel.
Dømt til inndragning av 27.500 kroner.
Var en nær støttespillere av de fire toppene, blant annet i forbindelse med innkrevning av pengene.

Dopingmidlene som ble solgt gjennom den krypterte internettbørsen «Anabolic Forums» ble produsert i garasjer i Trondheim, hvor dopingnettverket og hovedmennene har hatt sin base.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.