Kjemivirksomheten Dow Chemical kutter rundt 2.500 stillinger, melder selskapet tirsdag, ifølge TDN Finans.

Det tilsvarer rundt fire prosent av arbeidsstokken.

Bakgrunnen for nedbemanningen er å få ut synergier i selskapet i forbindelse med oppkjøpet av alle aksjene i Dow Corning.

I tillegg til dette skal selskapet gjøre innsparinger gjennom harmonisering av energikontrakter på større anlegg og nedleggelse av anlegg.

Det er beregnet at kostnadene knyttet til tiltakene vil bli på mellom 410 og 460 millioner dollar i andre kvartal, skriver TDN Finans.

Les mer på DN.no:

Splittelsen i eget parlament gjør at britene kan ende opp med en ny folkeavstemning om EU, ifølge eksperter. - Alt er mulig

Skal bli Volvos viktigste modell allerede i år

Ble størst i verden på to år: Runder milliarden på innleide piloter dnPlus  (DN+)

«Stavanger trenger en plan. Eller høyere oljepris»: Oljehovedstaden i trøbbel dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.