Selv om den amerikanske sentralbanken sprøytet inn ytterligere syv milliarder dollar i markedet for å dekke et stadig økende likviditetsbehov, og inflasjonen er den laveste på åtte måneder ble det et solid fall på Wall Street i dag.

Investorene frykter fortsatt ringvirkningene av problemene i subprime-markedet.

Dermed havnet Dow Jones-indeksen under 13.000 for første gang siden 25. april.

- Stor usikkerhet
- Det er fortsatt stor usikkerhet rundt hva som skjer og hvem som har tapt penger på sammenbruddet i kredittmarkedet. Vi avventer før vi starter å kjøpe aksjer igjen. Vi ser ikke at risikoappetitten kommer tilbake til markedet med det første, sier forvalter Thomas Steinemann i Vontobel Asset Management til Bloomberg News.

Countrywide Financial, den største boliglånsaktøren i USA, falt 12,70 prosent etter at Merrill Lynch nedgraderte aksjen til selg. Også MFA Mortgage Investments trekker ned etter å ha blitt nedgradert av Bear Stearns.

Boligbyggerne i USA har ikke hatt mindre tiltro til nyboligmarkedet på 16 år, viser en ny undersøkelse utført av National Association of Home Builders (NAHB), skriver CNN Money.

Også her skyldes pessimismen uroen i kredittmarkedet og problemene med subprime boliglån.

Konsumprisene i USA steg 0,1 prosent i juli i forhold til måneden før. Dette er den laveste inflasjonen på åtte måneder, og var på linje med forventningene. Eksklusive mat og energi var prisene opp 0,2 prosent, også det på linje med forventningene, ifølge estimater fra Bloomberg News. På årsbasis er dermed kjerneinflasjonen opp 2,2 prosent.

Kuttes
I oljeservicesektoren har Sanford Bernstein oppgradert GlobalSantaFe til "market-perform" mens Rowan kuttes til "underperform".

Innen teknologisektoren falt Applied Materials over fire prosent etter at selskapet tirsdag uttalte at ordrene for minnebrikker og andre brikker var lavere enn ventet i tredje kvartal.