Forrige uke begynte imidlertid aksjestrategen i Societe Generale å fokusere på oppsiden, skriver Finansavisen. Edwards tror at frykten i alt for stor grad tok overhånd forrige uke.

Albert Edwards mener tekniske indikatorer så såpass ekstreme ut at han anbefalte å øke vektingen i aksjer fra 35 til 45 prosent av den samlede porteføljen, ifølge Financial Times.

Ikke bull
Men det er likevel ingen grunn til å tro at Edwards plutselig har blitt "bull" til aksjemarkedet. Til slutt venter han at S&P 500-indeksen vil ha falt med 50 prosent fra toppen.

Edwards, som kom fra Dresdner Kleinwort før jul, ble sammen med kollega James Montier hos sin tidligere arbeidsgiver kåret til beste strategiteam i fem år på rad i investorundersøkelsen til Thomson Extel.

Allerede i 1996 spådde Edwards ifølge Bloomberg en ny istid for aksjemarkedet, der verdsettelsen av aksjer ville vende tilbake til 1950- og 1960-tallet på grunn av lav inflasjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.