Nouriel Roubini, også kjent som Dr. Doom, mannen som forutså finanskrisen, ser allerede tegn til skjørhet i økonomien.

- Alle sparker boksen nedover veien med for mye offentlig og privat gjeld. Boksen blir tyngre og tyngre med gjeld, og alle disse problemene vil komme til overflaten senest i 2013, sier Roubini i en tale i Singapore, ifølge Bloomberg.com.

Dr. Doom peker på at økningen i arbeidsledigheten i USA, økte priser på olje og mat, økte renter i Asia og ettervirkningene av jordskjelvet i Japan, som har hemmet landets handel, også er andre faktorer som truer økonomien.

Fire uværsfronter bygger seg opp
Dr. Doom mener det er fire ulike uværsfronter som bygger seg opp i den globale økonomien:

Svakere vekst i Kina, et tragiskt regnskapsår for USA, gjeldsomstrukturering i Europa og stagnasjon i Japan kan sammen skape den såkalte perfekte stormen som vil true verdensøkonomien.

- Det er en tredels sjanse for at faktorene vil kombineres og hemmer veksten i den globale økonomien fra 2013, sier professoren til Bloomberg.

Siden begynnelsen av mai har aksjeverdien falt med mer enn 3,3 billioner dollar, og Roubini mener finansmarkedene allerede i 2013 vil se effekten av dette.

Les også: Sevan-enhet kan bli solgt med tap

Kjøper ikke tungt før blodet flyter i gatene

Han blir ny NSB-sjef (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.