I august 2008 publiserte New York Times et portrett av økonomiprofessor Nouriel Roubini.

I intervjuet ble han omtalt som Dr. Doom (Dr. Undergang), som følge av at han allerede i 2005 spådde finanskrisen. Siden den gang er det nok flere som kjenner ham ved kallenavnet enn ved professorens egentlige navn.

Men berømmelsen som fulgte, til tross: Nå er han lei kallenavnet, skriver CNBC.com.

- Det var søtt i begynnelsen, men nå er det bare slitsomt - og dessuten reflekterer det ikke mitt syn på verden, skal han ha forklart til en reporter i CNBC.

I stedet har Roubini, som senest ble introdusert som Dr. Doom på Acta-konferansen i Oslo mandag, funnet et alternativt kallenavn: Dr. Realism.

Så spørs det om media biter på den, Dr. Realism klinger liksom ikke like bra.

Mange Undergangs-doktorer
Men én mann blir nok sikkert glad. Den sveitsiskfødte doktoren i økonomi og analytikeren, Marc Faber, slipper å dele kallenavnet sitt med andre.

Han spådde nedturen i 1987, og grunnla nyhetsbrevet Gloom Boom & Doom Report. Han har lenge før Roubini hatt kallenavnet Dr. Doom - på bakgrunn av sine negative spådommer om aksjemarkedet.

Les for eksempel denne: 29. mai 2006 publiserte DN.no Fabers anbefaling om å komme seg fortest mulig ut av aksjemarkedet: "Dr. Doom" advarer mot aksjer

Det finnes også en tredje sannspådd Dr. Doom, økonom Tony Dye som spådde it-boblen og i 2004 anslo at boligmarkedet ville gå på en kjempesmell innen fem år: "Dr. Doom" spår boligkrakk

Hvilket kallenavn mener du Nouriel Roubini burde bytte til? Diskutér saken under. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.