- Eurosonen er en togulykke i sakte film. Land - og ikke bare Hellas - er insolvente. Jeg tror Hellas vil forlate eurosonen i løpet av de neste 12 månedene, og deretter følger Portugal, sa Roubinie i en tale under World Economic Forums årlige møte i Davos,skriver The Telegraph.

Roubini skapte seg for alvor et navn da han forutså finanskrisen som startet i 2008. Han er kjent for å være en mann med et rimelig negativt markedssyn, og går under kallenavnet Dr. Doom.

Roubini pekte i foredraget på at flere av verdens største økonomier, både blant de etablerte storøkonomiene og blant de fremvoksende økonomiene, har eller vil få problemer.

- Det er en 50-prosents sjanse for at eurosonen vil bryte sammen i de neste tre til fem årene. Dette ser ikke ut som en G20-verden, det ser ut som en G-null verden, fordi det er ingen enighet om verdens ubalanser, hvordan det internasjonale pengesystemet skal endres, internasjonal handel, bankreguleringer og alle de grunnleggende temaene, sa professoren i Davos.

LES OGSÅ: Tyskland vil umyndiggjøre greske finanspolitikere

<b>Like hett i boligmarkedet</b>

<b> - Disse studentene er ekstremt attraktive</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.