Den europeiske sentralbanken holdt renten uendret på 1 prosent under rentemøtet torsdag.

Bare seks av de 53 økonomene i Bloombergs konsensus ventet at ECB ville kutte renten i dag. De øvrige trodde renten opprettholdes på en prosent.

Siste gang ESB endret basisrenten var da de kuttet den med 25 basispunkter til 1,00 prosent i desember 2011.

Litt mer stabilt
Under presskonferansen som ble holdt etter at rentebeslutningen var offentliggjort sa sentralbanksjef Mario Draghi at han ser indikasjoner på noe stabilisering i økonomien.

Han venter at den gradvise gjeninnhentningen vil fortsette, melder TDN Finans. Draghi understreket at nedsiderisikoen fortsatt er betydelig.

Tiltakene har virket
Draghi sa også at ESBs nødlån til bankene, LTRO-tiltakene, har vært effektive.

Ifølge Draghi har LTRO hindret en mulig større finansieringsbegrensning, og det har gitt likviditetsforsikring til bankene.

Under pressekonferansen sa Draghi at han hadde lagt merke til at lånekostnadene har falt noe, med henvisning til auksjonene av spanske og italienske statspapirer i dag.

Spania hentet dobbelt så mye penger som ventet, og til langt lavere renter enn for kort tid siden. Den spanske renten havnet på 3,384 prosent, ifølge CNBC. Tilsvarende rente i desember var på 5,187 prosent, ifølge nyhetsbyrået TDN Finans.

Les mer: Lettelse for Europas gjeldsslaver

Ingen renteendring i Storbritannia
Bank of England holdt som ventet holde basisrenten ("base rate") uendret på 0,50 prosent under rentemøtet i dag.

Les: Holder den britiske basisrenten uendret (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.