Den amerikanske drikkevare- og matgiganten PepsiCo skal det neste tiåret bruke milliarder av dollar på å utvikle sunnere produkter. Sukker, salt og fett skal ut, mens det skal satses tungt på sunne og naturlige produkter som naturlig presset juice uten tilsetninger.

Selskapet er tvunget til omleggingen rett og slett fordi forbrukerne ikke lenger vil ha søte, kullsyreholdige leskedrikker, som Pepsi Cola.

Myndighetene i USA og mange andre land har også skjerpet lovgivning og avgiftsregime, og straffer i økende grad høyt innhold av sukker og fett med tunge skatter og avgifter. Årsaken er åpenbar, sykelig overvekt er mange steder i verden i dag et mye større problem enn underernæring. Bare i USA regnes mer enn en tredel av befolkningen, 36,5 prosent, som overvektige. Med de problemer og helseutgifter dette innebærer. Særlig urovekkende er økende overvekt blant barn.

PepsiCos toppsjef Indra Nooyi sier til avisen Financial Times at sunnere produkter er avgjørende hvis selskapet skal oppnå vekst.

- Selv før folk begynte å snakke om overvekt så vi at forbrukertrendene var i endring og vi innså at vi ikke ville fortsette å vokse uten å gjøre radikale endringer.

Hun sier PepsiCo alt har gjort store endringer, og at en pakke chips fra selskapet nå inneholder mindre salt enn en skive brød. Men hun sier tiårsplanen viser at selskapet fortsatt har en lang vei å gå.

PepsiCo er nest største selskap i verden på mat- og drikkevarer.

 

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podkast om Opec og oljemarkedet: DNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus forklarer hvorfor en oljepris på 60 dollar per fat kan være innen rekkevidde før jul.

Vi vil høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Anbefalt av DNtv:

Det er ikke bare store penger
Bli med demokraten Jim Thompson når han er ute og engasjerer velgere i et afroamerikansk nabolag i byen Rock Hill,
01:45
Publisert:

 

Kongen av trefelling
Tømmerhugger på fem kontinenter, motorsagentertaineren, verdensmesteren i kvisting og trefelling i Canada­ og tre ganger norgesmester i motorsag med to kongepokaler. Olav Antonsen håndterer motorsagen som en kunstner.
00:55
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.