Droner er populært verden over og det spås en eksplosiv vekst i bruk av droner i kommersiell virksomhet.

Det som så langt har vært mest aktuelt er frakt av varer hjem til kunder. I sommer demonstrerte for eksempel Domino's Pizza på New Zealand at det lar seg gjøre at droner står for pizzaleveringen.

Et annet eksempel på hva en drone kan brukes til er den norske dronen utviklet av gründerselskapet Staaker, som styrer seg selv og forfølger brukeren ved hjelp av kunstig intelligens.

Droner som frakter passasjerer har imidlertid til nå ikke vært sett. Men nå har det kinesiske selskapet Ehang fått godkjennelse for å begynne testflyvning av dronen «184», som er verdens første «passasjerdrone», skriver Veckans Affärer.

Luftig

En luftfartsekspert fra organisasjonen Governor’s Office of Economic Development (Goed), som samarbeider med Ehang, sa i en uttalelse ifølge VA at de skal bistå med å guide det kinesiske droneselskapet gjennom den juridiske prosessen, slik at selskapet til slutt skal kunne stå for en trygg flyvning for passasjerer.

Det er ikke kjent hvordan passasjeren eller passasjerene som skal utføre de første testflyvningene senere i år er rekruttert.

Ehangs visjon er at passasjeren bare taster inn hvor vedkommmende skal, og at resten skjer automatisk.

«184» er i stand til å fly opp til 3.500 meter, hastigheten er oppgitt til 100 kilometer i timen og kan per i dag holde seg i luften i opp til 23 minutter sammenhengende.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: De nye våpnene dnPlus (DN+)

 
Nestenulykker med droner fordoblet i fjor

Tre av fire droner solgt med feil