Selskapet prises nå til 270 milliarder kroner. Det er klart etter at forvalterne T. Rowe Price og Fidelity ønsker å kjøpe en bit av det unoterte selskapet. Det skriver Bloomberg i forbindelse med at amerikanske Uber skal hente inntil én milliard dollar, 6,8 milliarder kroner.

Pengene skal brukes til å finansiere oppstarten i Oslo og andre byer i utlandet. Med en slik prising er selskapet mer enn doblet i verdi fra juni, som var forrige gang det hentet penger.

Telenor, det nest største selskapet på Oslo Børs, har til sammenligning en markedsverdi på 228 milliarder kroner.

Men Uber, som kobler passasjerer og sjåfører via Internett, vil også bli en gigant i amerikansk sammenheng.

Med prisingen vil selskapet være mer verdt enn mikrobloggeselskapet Twitter, flyselskapet Delta og bilutleieselskapet Hertz, ifølge data fra Bloomberg. 

Kapitalutvidelsen er aktuell etter at Uber ruller ut tjenesten sin i stadig nye byer. Etter oppstarten i Oslo i forrige uke, er det fem år gamle selskapet på plass i 220 byer på verdensbasis.

De fleste steder møter det hard kritikk fra etablerte drosje- og limosinselskaper, som sammenligner selskapet med piratkjøring.

Også på hjemmebane har selskapet vært i hardt vær den siste tiden etter at en toppsjef nylig uttalte at det vil spa opp møkk om privatlivet til en kritisk journalist. Saken førte til oppstandelse, beklagelse og granskning av selskapets interne regler og retningslinjer.

 

Les også:

Frykter oljepriskolaps

Skattesmell for IKEA i Norge

Derfor skal prisene på nye boliger stige(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.