De tre mennene registrerte seg som sjåfører i mobilappen Haxi, som lar brukere finne ledige sjåfører i nærheten. Påtalemyndigheten anket dommen fra Gulating lagmannsrett i februar der mennene ble frifunnet for pirattaxikjøring. Høyesteretts ankeutvalg sa i april ja til å behandle anken.

– Saken er prinsipiell, sier Haxi-medstifter Aleksander Soender til NTB. Han legger til at en lovliggjøring også vil ha betydning for taxinæringen, som vil få konkurranse i persontransportbransjen.

Vil samarbeide med myndighetene

– Vi ser fram til å få saken avsluttet, så vi kan konsentrere oss om å gjøre Haxi enda bedre. Det skal selvfølgelig skje i samspill med Samferdselsdepartementet, taxinæringen og Skatteetaten.

Haxi og Uber er begge nettbaserte taxitjenester, men i Haxi kan passasjeren selv velge spesifikke sjåfører, og sjåfører prissetter selv transporten. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Uber-konkurrent gjør seg klare til Norge-inntog


Høyesterett vil behandle Haxi-saken

Finansdepartementet bekrefter: Det blir et delingsøkonomiutvalg

Masseavskilting etter Uber-frikjennelse

Følg markedet på DN Investor