Selveste superoptimisten, Alfred Bergs meglersjef Jan Petter Sissener, er begynt å se enden på børsoppgangen, som har vart siden mars ifjor.

Det er drosjesjåførene som får Sisseners alarmklokker til å ringe.

- Når taxi-sjåførene forteller meg hvilke aksjer jeg bør kjøpe, blir jeg overrasket. Det forteller meg at markedet nærmer seg toppen, sier han til Dagens Næringsliv.

-Ikke billig
Man kan gjerne le av "drosjesjåfør-indeksen ", men at det er et signal om at privatpersoner har labbene langt inne på børsen, hersker det liten tvil om.

Vel så viktig er det at Sissener ikke lenger synes børsen fremstår som billig - og at han faktisk sier det.

Friske penger
Mye av oppgangen den seneste tiden er drevet av at det kommer flust med nye penger inn i markedet. Småsparerne tømmer sparekontoen, satser på aksjer i stedet, og dermed holdes børsoppgangen i live.

Skulle denne pengestrømmen tørke ut, er det et negativt signal.

- Kjempenegativt, ifølge analysesjef Jens-Morten Wembstad i Gjensidige Nor Equities.

Korreksjonen kommer
Det er nok av eksperter som har en mening om aksjemarkedet. Noen er fortsatt positive, andre begynner å tvile, mens noen få stort sett er pessimister uansett. Hvem det er verdt å lytte til er vanskelig å vite.

Før eller siden kommer det en korreksjon, og som regel er det den gemene hop - småsparere som kom sist inn og kommer sist ut - som får svi. Proffene styrer markedet og kommer seg oftest ut i tide.

Om Sissener har personlige motiver for å snakke markedet ned vites ikke. Det er likevel all grunn til å spisse ører når han gjør det, for det er ikke pessimisme som har preget hans holdning til aksjemarkedet tidligere. Det bør få noen og enhver til å skjelve i buksene.

Særlig drosjesjåførene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.