Om kort tid gir trolig Justis- og beredskapsdepartementet oppgaven med å se på planer for dette til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB), melder NRK.

Statsråd Anders Anundsen (Frp) understreker at det å gi riktig informasjon tidlig kan redde liv.

– Det er viktig at vi tenker nytt og følger bedre med i den teknologiske utviklingen. Det er viktig å utnytte muligheten for å kunne gi presis informasjon direkte til personer i et bestemt område, enten det dreier seg om terror, ulykker eller andre større hendelser hvor det er viktig med rask og presis informasjon, sier justis- og beredskapsministeren.

Ifølge avdelingsleder Jørn A. Moholdt i DSB er det knyttet utfordringer til personvern, språk, sikkerhet og hvem som skal få tilgang til hele mobilnettet.

SMS-varsling er prøvd ut i mindre skala blant annet under øvelsen Harbour Ex15 i Oslo og under Blinkfestivalen i Sandnes tidligere i år. I tillegg har flere kommuner prøvd ut varsling til sine innbyggere. (©NTB)

Se også justisministerens skrytevideo:

Se hele justisminister Anders Anundsens skrytevideo
Anundsen
32:53
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.