En uke etter brukeropprøret mot Facebooks behandling av personlige data, kommer nå sjefen for selskapet med en invitasjon til brukerne - bli med på å lage reglene.

- Kommenter, revider, stem
På en pressekonferanse torsdag amerikansk tid presenterte Facebook nye generelle retningslinjer, som de - sammen med framtidige oppdateringer - vil legge ut for brukernes kommentarer, forslag til forandringer, og i noen tilfeller avstemming.

En av retningslinjene som nå legges ut for diskusjon handler om Facebooks rett til å dele brukernes innhold avhengig av personverninnstillingene, samt at Facebooks rett til å bruke innholdet utløper når brukeren kaster innholdet eller avslutter sin brukerprofil, skriver wsj.com .

- Stoler på brukerne
- Dette handler om at vi stoler på våre brukere og at vi forsikrer oss om at vi alle er på den samme stien vi ønsker å gå videre, sa Facebook-gründer Mark Zuckerberg i en telefonkonferanse med journalister torsdag.

- Fantastisk, men...
Norske Anne Kathrine Petterøe var sentral i opprøret. Sammen med amerikaneren Julius harper startet hun protestgruppa "People against the new Terms of Service" . Hun fulgte pressekonferansen natt til fredag norsk tid, men er ikke udelt positiv til utspillet fra Facebook.

- Det er fantastisk at de tar skrittet og involverer brukerne, men jeg vet ikke om verktøyet de nå tar i bruk er det riktige. Facebook egner seg ikke til slike diskusjoner, sier hun til Dagensit.no.

Hun bruker diskusjonen på protestgruppens Facebooksider som eksempel. Der druknet nesten den relevante diskusjonen i spam.

- Du ser kun de fem siste diskusjonene og har ingen mulighet til å si at disse diskusjonene er viktige og andre ikke.

Men det Facebook gjør er å sette et eksempel for andre. Det skal de ha kreditt for, sier Petterøe.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.