Oljeprisfallet siden i fjor sommer har ført til svak økonomisk vekst, pessimistiske investorer, og lavere etterspørsel etter boliger i Dubai.

Disse faktorene vil føre til at boligprisene i byen vil falle med 10-20 prosent i løpet av 2015, tror kredittratingbyrået Standard & Poor's (S&P). Det skriver nyhetsbyrået Reuters mandag.

Fallende utenlandsk etterspørsel

Dubai, som er en av de syv emiratene i De Forente Arabiske Emirater, har lenge vært et populært feriemål for nordmenn. Den spådde prisnedgangen ventes ikke å føre til større problemer for Dubai forøvrig.

- Etterspørsel fra utlendinger vil dempes noe. Så langt i 2015 har særlig interessen fra Russland og andre GCC-land vært avdempet, skriver selskapet i en oppdatering. GCC (Gulf Cooperation Council) og er en politisk og økonomisk union mellom Gulfstater.

En nedgang på over 10 prosent for Dubai-børsen det siste året har bidratt til den dempede etterspørselen samtidig som storstilt boligbygging også presser prisene nedover. 

Volatilt marked

Boligmarkedet i Dubai er i stor grad preget av boliginvestorer og spekulasjoner, som gjør Dubai til et av verdens mest volatile boligmarkeder.

Sterk vekst i markedet siden finanskrisen har ifølge S&P gjort at de største eiendomsselskapene i Dubai er godt rustet for nedgangstider, og vil tåle en nedgang på opp mot 20 prosent før det oppstår større problemer.

Les også på DN.no:

Tapte 14 mill. på Vimpelcom

Børsen i Aten med kjempebyks  

Se DNTV: Sommer i fengsel

Sommer i fengsel
00:00
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.