Den britiske hæren har sendt ut 20 tropper og 10 firehjulstrekkere til Shropshire i West-Midlands, mens marinen har sendt mannskap til Devon og Cornwall etter at politiet ba om hjelp.

Ifølge BBC trenger hundrevis av sjåfører hjelp til å komme videre etter å ha blitt sittende fast i snøen fredag.

Ved Manchester er motorveien M62 stengt på ubestemt tid.

Snøværet har også ført til at flere togavganger er innstilt. Ett av togene som gikk, ble sittende fast idet det var på vei fra London til Weymouth sørvest i landet. Passasjerene måtte vente i det iskalde toget i timevis.

Tusenvis av husstander er uten strøm, og tusenvis av skoler stengt. Det er fortsatt kuldegrader og iskald vind.

M62 -motorveien nord i England sto tom, mens militæret ble satt inn for å få sykehusarbeidere til jobb.
M62 -motorveien nord i England sto tom, mens militæret ble satt inn for å få sykehusarbeidere til jobb. (Foto: Danny Lawson)

Heathrow Airport i London varslet fredag at den jobber sammen med flyselskapene for å bringe på det rene hvilke fly som går. En rekke flyavganger er innstilt som følge av uværet, som britene har gitt navnet Emma.

Det kraftige snøværet og den bitende kulden har rammet store deler av Europa den siste uken. Om lag 60 mennesker har frosset i hjel, 23 av dem i Polen.

Flere flyplasser har måttet stenge, men noen av dem var igjen åpne fredag. I Dublin i Irland vil imidlertid flyplassen være stengt fram til lørdag.(Vilkår)