Undersøkelsen blant norske næringslivsledere som ukeavisa Mandag Morgen har fått utført viser at hvis de blir bedt om å vurdere ansettelse av medarbeidere med ellers like kvalifikasjoner, blir kandidater med erf#229 fra private bedrifter plassert langt foran kandidater fra det offentlige.

-Beholder jobben tross underskudd
Det kommer også fram at jo lenger du har vært i offentlig sektor, jo mindre attraktiv blir du for næringslivet, skriver Dagbladet.

- I det private næringsliv har vi ofte kniven på strupen i forhold til krav om lønnsomhet. I offentlig sektor er man ikke vant til å ha resultatkrav på samme måte. Selv om man har målkrav, vet man at arbeidsplassene uansett vil bestå. Det gjør litt med deg, sier kommersiell direktør i Pan Fish, Therese Log Bergjord, til Dagbladet.

Overrasket
Tidligere arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman er overrasket.

- Det virker som om næringslivet ikke vet hvilken talentbase det er i offentlig sektor. Store deler av kunnskapskapitalen i Norge ligger i offentlig sektor, som har absorbert nesten alle nyutdannede fra universitetene de siste 20 åra, sier Norman til Dagbladet.

Norman får støtte fra Verdensbanken. I en rapport derfra ble de nordiske landene rost som forbilder for andre land når det gjelder effektivitet i offentlig sektor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.