«Alt er til salgs» proklamerte ledelsen i investoren Atle Brynestads konsern CG Holding AS i Dagens Næringsliv. Men virkeligheten var en annen.

For investoren Atle Brynestad (57) vurderte aldri å selge unna sine fremste verdier i konsernet CG Holding - konsernet der Brynestad samlet sine forretninger og milliardverdier - for å betale kreditorene:

Da konkurs truet CG Holding, tok Brynestad i stedet med seg de tre mest lovende selskapene cruiserederiet SeaDream Yacht Club, Porsgrunds Porselænsfabrik og Hadeland Glassverk over i ett nytt konsern. Han betalte ikke noe for aksjene. Bare 36,3 millioner kroner av en samlet gjeld på 356 millioner kroner ble med. Det går frem av en hittil upublisert revisorrapport fra Ernst & Young.

Nå gransker bostyret Brynestads flytting av selskapene for å finne ut om manøveren kan omgjøres til fordel for kreditorene.

- Bostyret har ikke konkludert endelig i saken, sier advokat Thomas Piro i Atle Brynestads konkursbo.

- Det har vel nesten ingen hensikt å svare DN, da dere jo nok en gang har bestemt dere for en negativ vinkling. Det er jo også i tråd med en rekke artikler i DN ovenfor meg gjennom mange år. Da er jo ikke faktum av interesse, for med overskrifter og måten dere skriver på, så oppnår dere jo det som dere vil uansett. Synes jo at det er vondt at det skal være slik, skriver Atle Brynestad i en e-post til Dagens Næringsliv.

- Vi vurderer flere forhold som mulige grunnlag for å omstøte transaksjonen, sier advokat Thomas Piro i CG Holdings konkursbo.

Les hele artikkelen i DN Lørdag(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.