Da magnesiumsfabrikken til Norsk Hydro på Hærøya i Porsgrunn ble lagt ned, måtte Hydro ifølge Klassekampen ut med 300 millioner kroner til sanering og opprydding, og 300 millioner til sluttpakker til de ansatte. I tillegg satte de 150 millioner kroner inn på et næringsfond.

Sluttpakker

Skal man sammenligne med sluttpakkene som ble gitt da, kan sluttpakkene til de 380 ansatte ved Union ifølge NRK komme til å koste hele 528 millioner kroner. Og da kommer oppryddingen i tillegg.

Hovedtillitsvalgt ved Union, Jan Grini, sier at de ansatte på Union bør få like store sluttpakker som de Hydro-ansatte fikk etter nedleggelsen på Hærøya.

Fungerende ordfører i Skien, Heidi Hamadi (SV), krever at Norske Skog betaler for ny næringsutvikling og opprydding.

Utfordrer

– Vi ønsker å utfordre Norske Skog til å gi et tilsvarende beløp som Hydro gjorde på Hærøya, dersom Union legges ned. Vi forventer også at selskapet sanerer og rydder opp etter seg og fjerner miljøforurensning i bakken, sier Hamadi til Klassekampen.

Norske Skog har sagt de vil spare 200 millioner kroner i året på å legge ned Union. Styret i selskapet gikk tirsdag inn for å legge ned papirfabrikken med 380 arbeidsplasser. En endelig beslutning tas i styret og bedriftsforsamlingen i månedsskiftet september/oktober. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.