Seks amerikanske universiteter går nå sammen med Amazon for å teste ut en ny utgave av Kindle på studentene. Den nye utgaven skal blant annet ha fått mye større skjerm enn den forrige for å være bedre egnet til avislesing.

Først ut til å prøve er studentene ved Case Western Reserve University i Cleveland. De vil også få erfare en e-bok med en bedre nettleser enn tidligere utgaver. Kindles nåværende modell som ble lansert i februar, har en såkalt eksperimentell nettleser med begrenset funksjonalitet.

Til høsten vil noen studenter få pensum i kjemi, informatikk og forberedende i e-boken, sier skolens informasjonssjef Lev Gornick til WSJ.com. Universitetet planlegger så å sammenligne erf#229ene til e-studenetene med de som har brukt tradisjonelle bøker.

De andre universitetene i prosjektet er Pace, Princeton, Reed, Darden School ved University of Virginia og Arizona State.

Amazon har gjort avtale med flere utgivere av faglitteratur om å gjøre innholdet deres tilgjengelig i Kindle.

Ville du lest pensum på en e-bok? Diskuter under

Les flere studentsaker på DN Student(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.