Beslutningen fra en voldgiftsdomstol som har vurdert oppgjøret etter brannen i 2017, er endelig og kan ikke ankes, skriver E24. Selskapet skriver i en børsmelding at de vil bokføre utgiften på 6,9 millioner pund, 74,48 millioner kroner, som et tap i andre kvartal.

– Det er ingen ankeveier. Det vi sier i børsmeldingen er at vi er overrasket, og synes tapet er selvfølgelig surt. Men vi erkjenner at vi har vurdert feil, og respekterer tilbakemeldingen som kommer fra panelet, sier administrerende direktør Sverre Bjerkeli i Protector forsikring til E 24.

Forholdet har vært en uenighet mellom forsikringsselskapet og bydelen og har ifølge Bjerkeli vært komplisert å bringe klarhet i. Han viser til at dommen ikke går ut på å ilegge Protector sakskostnader og at det derfor forelå tvil.

– Vi har tolket avtalen vår forskjellig. Det finnes ingenting i dommen som henviser til noen «smartness» fra vår side, sier han.

Brannen i boligblokken i North Kensington i London begynte natt til onsdag 14. juni 2017. Det tok tre dager å slukke flammene. 72 mennesker omkom i det som var den dødeligste brannen i Storbritannia etter 2. verdenskrig. Den 24 etasjer høye blokka inneholdt i alt 120 kommunale leiligheter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.