Epidemien har allerede tatt livet av 95 av deres kolleger. I nabolandet Sierra Leone har 97 helsearbeidere dødd.

Streiken kan komme til å undergrave innsatsen mot ebolaepidemien i det vestafrikanske landet. I Liberias hovedstad Monrovia forteller en pasient at helsearbeidere har forlatt klinikken han er innlagt på.

– Ingen tar vare på oss. I går kveld døde flere pasienter. De som kan gå, forsøker å komme seg unna ved å klatre over gjerdet, sier den ikke navngitte mannen til en lokal radiostasjon. Han befinner seg på ebola-senteret ved Island Clinic, som støttes av Verdens helseorganisasjon (WHO).

Mindre lønn

Helsearbeiderne krever både høyere lønn, bedre arbeidsforhold og bedre beskyttelsesutstyr.

Den siste tiden har de verken fått normal lønn eller risikotillegg som lovet, ifølge Joseph Tamba, som leder helsearbeidernes fagorganisasjon.

Ved Island Clinic har sykepleiere blitt lovet en lønn på cirka 5.000 kroner, mens andre pleiere er blitt lovet drøyt 3.000 kroner. De skal imidlertid ha mottatt en tredel mindre.

– Mange i streik

Ifølge Tamba har streiken fått stor oppslutning.

– Helsearbeidere over hele landet har lagt ned arbeidet, slik vi har bedt dem om, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Ebola-epidemien har tatt livet av over 4.000 personer. Liberia er det landet som er hardest rammet med 2.316 registrerte dødsfall.

Helsesystemet, som fra før var dårlig utbygd, har mistet kontrollen over situasjonen, først og fremst på grunn av den raske spredningen av det livsfarlige viruset, men også fordi mange helsearbeidere selv er blitt smittet og har dødd. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.