Resultatene er lovende etter at en ny ebolavaksine for første gang er blitt testet på mennesker.

Vaksinen utviklet av selskapet GlaxoSmithKline ble gitt til 20 friske frivillige personer. Alle utviklet antistoffer som gjør det lettere for kroppen å bekjempe ebola.

Alvorlige bivirkninger er så langt ikke påvist hos noen av forsøkspersonene. De vil bli overvåket i nesten et år, og det antas at det fortsatt vil gå flere måneder før den nye vaksinen kan tas i bruk.

Testresultatene ble publisert i tidsskriftet New England Journal of Medicine onsdag.

Nesten 16.000 smittet

Antall ebolatilfeller i Vest-Afrika øker fortsatt, til tross for at situasjonen har bedret seg, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Epidemien har i hovedsak rammet de tre landene Liberia, Sierra Leone og Guinea, som kun utgjør en liten del av Vest-Afrika.

Antall nye bekreftede ebolatilfeller er nå stabilt eller synkende i Liberia, bekrefter WHO. I Guinea er også situasjonen stabil, mens antallet fortsatt kan være stigende i Sierra Leone.

Til sammen 5.689 personer er nå bekreftet døde som følge av epidemien i Vest-Afrika. Antall bekreftede tilfeller siden sykdommen brøt ut, er 15.935. De reelle tallene på smittede og døde antas å være høyere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.