Rådet i Den europeiske sentralbanken ECB har torsdag besluttet å kutte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 1,0 prosent.

Beslutningen var i stor grad ventet.

Ifølge Bloomberg ventet 52 av 57 økonomer på forhånd at sentralbanksjef Mario Draghi og de andre rådsmedlemmene ville kutte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 1,0 prosent. To trodde på et kutt på 0,5 prosentpoeng, mens tre venter at renten blir værende på dagens nivå på 1,25 prosent.

Renten ble også kuttet i forbindelse med forrige rådsmøte i begynnelsen av november. Da ble renten kuttet med 0,25 prosentpoeng til 1,25 prosent.

De to renteøkningene på 0,25 prosentpoeng i april og juli i år er dermed helt reversert. Med dagens beslutning er renten tilbake igjen på rekordlave nivået som renten ble senket til i mai 2009.

Klokken 14.30 starter pressekonferansen med sentralbanksjef Mario Draghi. ECB bruker normalt pressekonferansen til å signalisere eventuelle ekstraordinære tiltak.

Pressekonferansen kan du se her (ekstern lenke).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.