Beniot Coeure, som leder markedsoperasjonsavdelingen i Den europeiske sentralbanken (ESB), indikerte onsdag at sentralbanken vil kunne bruke sitt program for obligasjonskjøp (SMP) til å redusere spanske statsrenter.

Det melder Bloomberg News onsdag.

- Markedsbetingelsene er ikke berettiget. Vil ESB intervenere? Vi har et verktøy, verdipapirmarkedsprogrammet (SMP). Det har ikke vært i bruk i det siste, men det eksisterer fortsatt, sa han.

Renten på tiårige spanske statsobligasjoner er ned 12 basispunkter onsdag, men har steget 86 punkter den seneste måneden, løftet av regjeringens meldinger om at de ikke vil nå budsjettmålet for 2012.

- Det spanske regjeringen har tatt store grep for å redusere budsjettunderskuddet. Den politiske viljen er enorm, men alt dette tar tid, sa Coeure.

Den europeiske sentralbanken har ikke kjøpt statsobligasjoner etter den seneste treårige LTROen for fire uker siden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.