- Alle i et samfunn påvirkes av høy arbeidsledighet. For sentralbanker er det kjernen i makrodynamikken som bestemmer inflasjonen, og selv når prisstabiliteten ikke er truet, øker ledighet presset på oss, sier Draghi i sin tale på den amerikanske pengemarkedskonferansen i Jackson Hole i følge MarketWatch.com.

Tidligere i kveld har Janet Yellen holdt innledningstale om arbeidsmarkedet i USA.

Les mer: Yellen: Økonomien nærmer seg målet

Draghi understreker at mer fleksibel pengemarkedspolitikk i Europa fortsatt er viktig for å bedre regionens arbeidsmarked.

På den annen side sier han, er det ikke sikkert at tiltakene vil hjelpe, det kommer an på om ledigheten er hovedsakelig syklisk eller hovedsakelig strukturell.

Den europeiske gjeninnhentingen gikk på en smell i andre kvartal, og det frisket opp frykten for en langvarig periode med lav vekst og høy ledighet. Mange økonomer venter at dersom ikke inflasjonen tar seg opp, må sentralbanken trå til med mer direkte støttetiltak, lignende de støttekjøpene av statsobligasjoner vi har sett i USA.

Draghi sier at banken er klar for utradisjonelle tiltak, men at det ikke holder alene.

Draghi legger vekt på at det er mer å gå på i landenes forsøk på å møte krisen, blant annet struktuerlle reformer og mer vekstvennlig politikk. Han nevner da for eksempel skattelette på en budsjettnøytral måte.

Han fremmet også tanken om bedre koordinering av den økonomiske politikken i eurosonen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.