Rentene på tiårige statsobligasjoner i eurosonen steg mandag. Oppmerksomheten i markedet var rettet mot de tyske inflasjonstallene før Den europeiske sentralbanken (ECB) har rentemøte på torsdag.

Foreløpige tall for den tyske inflasjonen i november viste en oppgang på 0,4 prosent på årsbasis, dette var det samme som forventningen i Bloomberg News' konsensus på forhånd.

Commerzbank skriver i en oppdatering mandag at inflasjonstallene er «mat for duene» i ECB. De venter inflasjonstallene for eurosonen onsdag vil vise det samme mønsteret som i Tyskland, en oppgang i samlet inflasjon og en nedgang i kjerneinflasjonen.

«Utsiktene til fortsatt svak inflasjon bør være en bekreftelse for ECB om at de bør åpne de pengepolitiske slusene mer», skriver Commerzbank.

Capital Economics mener at de seneste økonomiske nøkkeltallene støtter deres syn om at ECB må øke den pengepolitiske støtten betydelig for at de skal nå inflasjonsmålet på nær to prosent for regionen som helhet.

Analysehuset venter at ECB annonserer større månedlige verdipapir, på rundt 80 milliarder euro, og et kutt i den marginale innskuddsrenten på torsdag, «og selv det er kanskje ikke nok», skriver de.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Thon har solgt alle aksjer i Britannia Hotel

Vi reiser mindre - både i Norge og utenlands

Bitter krangel om dødssyk mediemilliardær

Se DNTV: Erna Solberg tilbake i Paris: - Melankolsk å se hvor mange barrierer som er satt opp

Erna Solberg tilbake i Paris: - Melankolsk å se hvor mange barrierer som er satt opp
Nå håper hun på en ambisiøs klimaavtale som sikrer togradersmålet.
01:36
Publisert: