Se video:

Her blir sentralbanksjefen angrepet
Sjef for Den europeiske sentralbanken (ESB), Mario Draghi, ble forstyrret av en aktivist under en pressekonferanse i Frankfurt.
00:28
Publisert:
 

Onsdag klarte en aktivist å avbryte sentralbanksjef Mario Draghis pressekonferanse i Den europeiske sentralbankens hovedkvarter i Frankfurt.

Ifølge flere internasjonale nyhetsbyrå representerer aktivisten den radikale feminist-aktivistgruppen Femen International.

På Twitter tar aktivistgruppen ansvar for avbrytelsen.

Det kun personer fra media som har adgang til  pressekonferansene i ECB-hovedkvarteret.

«Tilgang til området vil kun bli gitt til representanter fra media der navnet er sendt inn på forhånd og ved fremvisning av gyldig presseidentifikasjonskort og personlig identifikasjonskort», skriver ECB i innkallingen til pressekonferansen.

«Vi ber om forståelse for at ingen unntak vil bli gjort», heter det videre i innkallingen.

Bildene fra pressekonferansen viser at sentralbanksjefen ble svært overrasket idét den kvinnelige aktivisten hoppet opp på podiumet.

Hun skal gjentatte ganger ha ropt «stopp ECBs diktatur». Samtidig kastet hun konfetti på Draghi.

Avbrytelsen skjedde idet Draghi var i ferd med å redegjøre for den økonomiske utviklingen i eurosonen.

ECBs sikkerhetsavdeling «undersøker avbrytelsen», sier en representant fra sentralbanken ifølge CNBC. Representanten ønsker ikke å kommentere hendelsen ytterligere.

I en melding til media onsdag skriver ECB at «foreløpige funn tyder på at aktivisten registrerte seg for en nyhetsorganisasjon hun ikke representerer. Som alle andre besøkende til ECB måtte hun gjennom en identitetssjekk, metalldetektor og gjennomlysing av vesken hun hadde med seg før hun gikk inn i bygningen».

Les også:

Aktivist avbrøt Draghis pressekonferanse  

- Manipulasjonene økte år for år

- Det er en elementær feil. Det er mulig hun ikke helt har skjønt det  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.