Norges største IT-selskap, EDB Ergogroup, inviterte lørdag tusenvis av ansatte til fest i Telenor Arena for å avduke bedriftens nye navn: Evry.

Selskapet, som er resultatet av en fusjon mellom Elektronisk databehandling (EDB) og Ergogroup i 2010, bruker hele 50 millioner kroner i forbindelse med navnebyttet, skrev flere aviser på lørdag. Til Dagens Næringsliv forklarte imidlertid konsernsjef Terje Mjøs at logoer og skilt uansett måtte byttes ut etter fusjonen, og at merkostnaden knyttet til det nye navnet ligger mellom 10 og 15 millioner kroner.

Til sammenligning kostet navnebyttet til DNB i fjor mellom 150 og 170 millioner kroner, ifølge DNs beregninger, mens Aftenposten regnet seg frem til en prislapp på 200 millioner for Statoil i 2009.

- Ikke kjent utenfor Norge
Mjøs mener EDB-navnet, som har fulgt selskapet siden det ble grunnlagt i 1962, ikke duger når man har ambisjon om å bli den ledende leverandøren av IT-tjenester i Norden.

- EDB som forkortelse for elektronisk databehandling fungerer i Norge, men begrepet er ikke kjent utenfor Norge, sier han til DN.

 

EDB har leid inn Scandinavian Design Group i arbeidet med nytt navn og logo, og organisert en intern navnekonkurranse.

Resultatet ble altså Evry.

Ordspill
I en pressemelding fra selskapet er et avsnitt viet til spørsmålet «Hvorfor Evry?», uten at det dermed kommer helt tydelig frem hva det nye navnet betyr eller er ment å formidle.

Konserndirektør for kommunikasjon Geir Remman forklarer for DN.no at navnet uttales som engelske ”every”, og er ment å spille på selskapets brede tilstedeværelse i Norden.

- Det er et ordspill, at vi er overalt hele tiden og at vi leverer tjenester som er overalt hele tiden, sier han.

- Uansett er det sånn at noen vil like et navn, noen vil ikke like det, men man må gi tid til folk til å bli kjent med. Nå er det opp til oss å skape et innhold som gjør at man får positive assosiasjoner til det.

Evry har omtrent 10.000 ansatte og hadde en omsetning på snaue 13 milliarder kroner i 2011. Selskapet sier det står for om lag en tredjedel av alle IT-tjenester i Norge, og samarbeider blant andre med DNB, Telenor, Statoil, Hydro, Oslo og Trondheim kommune, og NAV.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.