Rapporten som ble offentliggjort torsdag, er et offentlig sammendrag av en to år lang undersøkelse av hvordan den tidligere ansatte i National Security Agency (NSA) klarte å fjerne 1,5 millioner hemmelige dokumenter, hva dokumentene inneholdt og hvilken skade dette gjorde.

Snowden hevder han har gjort offentligheten en stor tjeneste ved å lekke tusenvis av hemmelige dokumenter til journalister i 2013. Varslere er «demokratiets siste skanse», sa han onsdag i en videosamtale fra Moskva, der han bor i asyl, til pressefolk i New York. Edward Snowden rømte til Moskva via Hongkong etter avsløringen av dokumentene.

Komitéleder Devin Nunes sier Snowden forrådte sine kolleger og sitt land, og at han ser fram til at 33-åringen kommer tilbake til USA der han vil bli stilt til ansvar for de skadelige handlingene sine.

Snowden håper å bli benådet av president Barack Obama før han går av som president, men medlemmene i etterretningskomiteen har sendt et felles brev til presidenten der de ber ham om ikke å benåde Snowden.

Rapporten ble offentliggjort dagen før premieren på Olivers Stones film om Edward Snowden.

Følg markedene med DN Investor

Hør: DNs podcast «Finansredaksjonen» går i dybden på boligmarkedet, der det kun er spekulantene som vinner. Når inntreffer boligmarkedets «Minsky moment»?

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Treningsgründernes suksessoppskrift: Slik trenes hele kroppen i løpet av én uke
Daglig leder Linn Herland ved Barry's Bootcamp i Bergen viser fem favorittøvelser som kombinerer flere ulike muskelgrupper.
03:40
Publisert:

Første elektriske lastebil på norske veier
Erna Solberg prøvekjører den nye elektriske lastebilen til dagligvaregrossisten ASKO. - Bare glad jeg slipper å rygg, sier statsministeren. Lastebilen har en nyttelast på 18 tonn, og en rekkevidde på ca 20 mil.
01:22
Publisert: