Edward Snowden sier i en nettsamtale fra Russland at han er villig til å la seg utlevere til USA dersom den amerikanske regjeringen kan garantere at han får en rettferdig rettssak.

Snowden snakket med en gruppe tilhørere i den amerikanske delstaten New Hampshire da han kom med uttalelsen. Anledningen var lørdagens New Hampshire Liberty Forum.

Den tidligere konsulenten for sikkerhetsmyndigheten National Security Agency (NSA) lekket i 2013 ut hemmelige dokumenter som viser at USA driver utstrakt overvåking. Deretter forlot han landet og endte til slutt opp i Russland. Han risikerer opptil 30 års fengsel dersom han vender hjem.

Snowden har tidligere snakket om å tilby seg å komme tilbake og til og med gå i fengsel. Lørdag sa han at han ba om en rettferdig rettergang hvor han kan forsvare seg basert på offentlighetens interesse før en jury avgjør saken mot ham. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.